Bases dels Premis Vinari dels vins catalans, edició 2021

Enguany se celebra la novena edició del concurs que tria els millors vins catalans de l'any

Aquest és el reglament dels Premis Vinari dels vins catalans de 2021, corresponent a la novena edició del concurs:

Article 1 – Organització i control de les dades

Els Premis Vinari dels vins catalans (d’ara endavant Premis Vinari) estan organitzats per VADEVI.cat -Comunicació Vinària, S.L- amb seu a Passeig de Gràcia, 16 1r 3a, amb codi postal 08007, de Barcelona. El lloc web oficial per a les inscripcions és www.premisvinari.cat i l’e-mail de contacte: [email protected].

Registrant-se al concurs dels Premis Vinari, es considerarà que tots els participants han consentit la transferència de les seves dades personals al responsable del tractament d’aquestes, als efectes de l’administració dels Premis Vinari i de qualsevol altra finalitat que hagi consentit el participant.

Article 2 – Objectius

Els Premis Vinari tenen com a principals objectius:

  • Promocionar i potenciar els vins de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a producte de proximitat i estimular-ne el consum responsable.
  • Oferir a les empreses comercialitzadores i elaboradores de vins l’oportunitat de ser avaluades per un panell de tastadors professionals del sector del vi.
  • Divulgar entre els consumidors -especialment catalans- la cultura, el territori i les característiques dels vins catalans.

Article 3 – Participants

Hi poden participar amb els seus vins tranquils, escumosos, fortificats o de licor:

  • Elaboradors particulars
  • Cooperatives vitivinícoles
  • Unions de cooperatives vitivinícoles
  • Agrupacions de productors
  • Propietaris o representants de les marques dels vins inscrits
  • I que els elaborin a qualsevol lloc de Catalunya sota l’empara d’una denominació d’origen protegida o de la marca col·lectiva Corpinnat.

Article 4 – Condicions d’admissió

Els vins presentats han d’estar embotellats i presents al mercat català o que hi siguin a partir que es facin públics els resultats del concurs.

Les etiquetes de comercialització han de complir amb la reglamentació comunitària per als estats membres de la UE i amb la reglamentació vigent a Catalunya en el moment d’inscriure’s al concurs.

S’accepten les etiquetes temporals, però la informació que apareix en aquestes etiquetes ha de ser la mateixa que la que apareixerà a l’etiqueta final i cal enviar l’etiqueta definitiva a l’organització abans que es publiquin els resultats de 2021.

S’han d’omplir tots els camps de registre del formulari per a la seva definitiva inscripció al concurs.

IMPORTANT: La persona que realitzi la inscripció és la responsable de les dades expressades en el formulari d’inscripció. Aquestes dades seran les que s’utilitzaran per classificar els vins en l’ordre de tast del concurs, i les que es publicaran en el cas que guanyin premis o medalles.

Article 5 – Mostres

Per a poder concursar, els vins han de procedir d’un lot homogeni. S’ha de presentar cada mostra com s’especifica a continuació:

4 ampolles per mostra, de format estàndard 75 cl. Si són formats inferiors a l’ampolla de 75 cl. (per exemple: ampolles de quart, llaunes, benjamí…), enviar el volum corresponent de 3 litres pels tastos preliminars i final.

Les ampolles han de portar l’etiqueta de comercialització i complir amb els requisits legals sobre el tipus d’informació que contingui.

Les ampolles estaran a disposició del jurat de tastadors per poder-les avaluar. En el cas que en sobrin, quedaran a disposició de l’organització per a l’acte de lliurament dels Premis o els actes posteriors de promoció dels vins catalans.

Article 6 – Modalitat d’inscripció

La inscripció es farà online a través de la web del concurs, www.premisvinari.cat . Caldrà emplenar les dades del formulari seguint les instruccions que s’indiquen (Veure la guia d’inscripcions per a més informació).

L’organització rebrà les mostres i les inscripcions i eliminarà les que no compleixen amb el reglament.

Es descartaran les fitxes d’inscripció que no vagin acompanyades del corresponent pagament dels drets d’inscripció.

L’empresa que inscriu els vins és totalment responsable de la veracitat de les dades introduïdes en el formulari d’inscripció.

Article 7 – Cost de participació i forma de pagament

Article 7.1 Cost de participació:

  • Inscriure un vi té el cost de 70 euros + iva
  • Dos vins = 68 euros per vi + iva
  • 3 vins = 65 euros per mostra + iva
  • 4 vins = 60 euros per mostra + iva
  • La inscripció de 5 o més vins té un cost de 55 euros per mostra + iva

D’altra banda:

  • Optar al Premi a la Millor Etiqueta = 10€ /etiqueta
  • Optar al Premi al Millor Projecte de producció ecològica = 10€ /projecte
  • Optar per algun dels Premis d’Enoturisme = 10€ /categoria
  • Rebre Valoració de l’anàlisi sensorial dels vostre vins* = 15€ /mostra

*Trobareu més informació sobre aquest apartat a l’Article 12 d’aquestes bases.

*És important que si esteu interessats en rebre l’informe, ho marqueu al formulari d’inscripció; no és possible demanar-ho a posteriori.

IMPORTANT: Tots aquests preus NO inclouen l’IVA del 21%.

Article 7.2 – Forma de Pagament

El pagament de la inscripció es pot fer seguint els passos de les inscripcions des del lloc web: www.vinari.cat. La inscripció quedarà completada un cop s’hagi fet el pagament, ja sigui amb targeta de crèdit o quan es rebi la confirmació de recepció de la transferència bancària.

La transferència bancària s’ha de realitzar al número de compte de l’entitat:

CAIXABANK

Número de compte: ES98 2100 3054 6722 0065 8467

En l’assumpte de la transferència s’haurà de fer constar:

Nom del celler + import de la inscripció

El comprovant de la transferència s’ha de fer arribar per correu electrònic a [email protected].

Les despeses bancàries, en cas que n’hi hagi, van a càrrec del participant.

No es reemborsaran les despeses d’inscripció en cas de cancel·lació o d’error d’inscripció.

Article 8 – Enviament de les mostres

Les mostres dels vins inscrits s’hauran de fer arribar al lloc designat per l’organització. El participant triarà el mitjà per fer arribar les mostres a la seu corresponent -l’expedició de les mostres anirà al seu càrrec- i és ell qui assumirà els riscos i despeses. Es rebutjarà qualsevol mostra enviada a ports deguts i les mostres que no compleixen amb el reglament.

Les dates per a la recepció de les mostres a la seu corresponent són: del 12 d’abril al 23 d’abril de 2021

Direccions i horaris:

IMPORTANT: SI US PLAU, INDIQUEU DE FORMA VISIBLE “PREMIS VINARI 2021” EN TOTES LES CAIXES

Vins amb DO Alella

Consell Regulador DO Alella

Avda. Sant Mateu, 2. 08328 Alella

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari: de 9:00 h a 17:00 h

Persona de contacte: Anna Pujol

Telèfon: 93 555 91 53

Vins amb DO Catalunya

Consell Regulador DO Catalunya

Edifici de l’Estació Enològica

Pg. Sunyer 4-6, 1r pis. 43202 Reus

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari: Dilluns a dijous: 9-13 h i 15-18 h. Divendres: 8-15 h

Persona de contacte: Carme Lozano o Gemma Plana

Telèfon: 977 328 103

Vins amb DO Cava

C/ Soledat, 54, Vilafranca del Penedès

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari: de dilluns a dijous de 09:00h a 11:00h i de 16:00h a 17:00, divendres de 9:00h a 11:00h

Persona contacte: Óscar Mestres

Telèfon: 649 097 848

Vins amb DO Conca de Barberà

Celler Carles Andreu

C/ Sant Sebastià, 19. 43423 Pira

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horaris de lliurament: de 9:00 h a 13:30 h i de 15:30 a 19h (dilluns a divendres)

Persona de contacte: Bernat Andreu

Telèfon 977 926 905

Vins amb DO Costers del Segre

Consell Regulador DO Costers del Segre

Complex de la Caparrella, 97. Edifici Gerència 1ª planta. 25192 Lleida

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horaris de lliurament: de 8:00 h a 16:00 h

Persona de contacte: Núria Balagué

Telèfon: 973 264 583

Vins amb DO Empordà

Consell Regulador DO Empordà

Avinguda Marignane, 2. 17600 Figueres

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horaris de lliurament: de 8:00 h a 15:00 h

Persona de contacte: Núria Macau

Telèfon: 972 507 513

Vins amb DO Montsant

Cooperativa Falset-Marçà

C/ Miquel Barceló, 31; 43730 Falset

Dies de lliurament: de l’12 al 23 d’abril

Horari de lliurament: de 12.00 a 14.30h

Persones de contacte: Ester Borràs (Cooperativa Falset-Marçà): 977 83 01 05; Pau Sabaté (DO Montsant): 977 83 17 42

Vins amb DO Penedès

Consell Regulador DO Penedès

Plaça Àgora, 1. 08720, Vilafranca del Penedès

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari de lliurament: de 9:00 h a 14:00 h

Persona de contacte: Mel Quiroz

Telèfon: 938 904 811

Vins amb DO Pla de Bages

Consell Regulador DO Pla de Bages

Casa de la Culla, s/n. 08243 Manresa

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari de lliurament: de 7:00 h a 15:00 h

Persona de contacte: Eva Farré

Telèfon: 938 748 236

Vins amb DOQ Priorat

Consell Regulador DOQ Priorat

C/ Major, 2. 43737, Torroja del Priorat

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari de Lliurament: de 9:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 18:00 h

Persona de contacte: Gemma Casalé i Sofía Vicente

Telèfon: 977 839 495

Vins amb DO Tarragona

C/ de la Cort, 41 baixos. 43800 Valls

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari de lliurament: de 8:00 h a 15:00 h

Persona de contacte: Àngels Collado

Telèfon: 977 217 931

Vins amb DO Terra Alta

Consell Regulador DO Terra Alta

Carretera Vilalba, 31; 43780 Gandesa

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari de lliurament: de 9h a 14h; i de 16h a 19h

Persona de contacte: Raquel Estrada

Telèfon: 977 421 278 / 628 270 513

Vins Escumosos Corpinnat

Plaça de Manuel Raventós 1 1er Sant Sadurní d’Anoia

Dies de lliurament: del 12 al 23 d’abril

Horari de lliurament: tardes de 15:30h a 17:30h

Persona de contacte: Jaume Mata

Telèfon: 678 024 960

En el seu defecte o en cas de no arribar a la data límit del 23 d’abril, hi ha l’opció de:

Enviament directe a la seu del concurs: 3 – 7 de maig de 2021 (Només matins de 9 a 13h.)

Adreça:

Wine Business School

A/A Premis Vinari 2020

C/ Bolet, 22

08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)

Trucar a l’Ester Bachs per confirmar recepció (tel. 652 112 105)

Article 9 – Condicions de l’organització de les jornades de tast

Aquest concurs s’organitza sota el principi de l’anonimat absolut de les mostres i per respectar aquest principi de total confidencialitat, els jurats no podran identificar el vi, el seu preu, les seves puntuacions o les recompenses obtingudes.

L’organització dels Premis Vinari es reunirà en una sala aïllada, tranquil·la, lluminosa i ben ventilada per a preparar les sessions de tast.

Cada vi es tastarà individualment per un grup de tastadors professionals seguint una fitxa de tast que facilitarà l’organització.

L’apreciació dels vins és descriptiva i inclou puntuacions sobre:

  • Aspecte visual
  • Aspecte olfactiu
  • Impressió en boca
  • Impressió general de qualitat

El desenvolupament del concurs consistirà en unes sessions de tast on es degustaran i qualificaran tots els vins presentats. Les primeres sessions se celebraran abans de l’estiu de 2021, sempre que les circumstàncies ho permetin (veure article 13). D’aquestes primeres sessions es publicarà el resultat dels vins joves d’aquestes categories en una Gala edició d’estiu dels Premis Vinari.

Tanmateix, durant el mes de setembre del mateix any, se celebrarà una segona ronda de tast amb els millors vins fins qualificats de les primeres sessions i que passin la nota de tall del concurs, amb l’objectiu de decidir els guardonats.

En cas de dubte o desempat, se celebrarà una tercera ronda de tast, exclusiva pels vicepresidents del jurat professional, on es decidirà per la mateixa metodologia de tast a cegues, quins són dels millors vins puntuats del concurs.

Article 10 – Classificació dels vins

Per tal de classificar l’ordre de tast dels vins i els premis corresponents, se seguirà la informació proporcionada sobre l’estil d’elaboració i criança, l’anyada corresponent, les varietat de raïm, així com les certificacions per institucions autoritzades, entre d’altres. S’hauran de detallar aquestes dades al moment d’inscripció i a la plataforma web. Veure la guia d’inscripcions per a més informació.

Article 11 – Guardons i premis

El barem dels guardons adoptat és un sistema que funciona per apreciació i que permet la classificació dels vins que competeixen en funció de les seves qualitats intrínseques.

Els Premis Vinari atorga les següents medalles: Vinari Gran Or, Vinari d’Or, Vinari de Plata i Millor Vi Català de l’Any.

A més, es reconeixeran una sèrie de premis especials com la millor etiqueta, el projecte ecològic més destacable de l’any, o el millor celler, que correspondrà al projecte que obtingui un major nombre de reconeixements en el certamen, i altres premis que siguin patrocinats al concurs segons l’edició. També es designarà un jurat especialitzat en matèria d’enoturisme per valorar els millors cellers que treballin en aquest àmbit i es donaran els reconeixements següents:

  • Premi als millors projectes d’enoturisme en la categoria d’allotjament (hotels, hostals, cases rurals… pertanyents a cellers),
  • Premi als millors projectes d’enoturisme en la categoria restauració i experiència de maridatges (aquells cellers que comptin amb restaurant propi o realitzin experiències de maridatges i càtering al propi celler),
  • Premi als millors projectes d’enoturisme en la categoria de visites enoturística i experiència de tast de vins (es refereix a les activitats de guia enoturística als vostres cellers i vinyes que treballeu constantment durant l’any),
  • Premi a la millor activitat enoturística de l’any, en els àmbits mediambiental, d’esport o benestar, cultural i social, musical o de luxe (es refereix a les activitats puntuals organitzades als vostres cellers o vinyes que hagueu organitzat el 2020. Per exemple: una cursa entre vinyes o un concert).

També es publicarà un llistat de les Millors Vinyes de l’Any a visitar amb les candidatures presentades. Aquests reconeixements a l’enoturisme es donaran en la Gala edició d’estiu dels Premis Vinari.

La resta de vins i reconeixements es lliuraran a la Gala de tardor de 2021.

Tots els resultats es comunicaran als elaboradors i al públic general en les Gales de lliurament de premis.

L’organització posarà a la venda les etiquetes adhesives de les medalles i estaran a disposició exclusiva dels cellers amb vins guardonats.

Es prohibeix l’ús no autoritzat i la reproducció del logotip, de les distincions i dels Premis.

Els resultats del concurs es difondran de la manera més àmplia possible utilitzant tots els mitjans de comunicació (xarxes socials, web, premsa especialitzada i generalista, etc.).

Article 12 – Retorn als cellers: informació i comentaris sobre el vi (opcional)

Aquells cellers que vulguin rebre les puntuacions i comentaris del jurat sobre el producte que presenta, podran fer la petició en el moment de la inscripció i es farà la petició expressa al jurat durant les sessions de tast. Enguany, els vins que siguin descartats pel jurat per un defecte, a més, seran analitzats per un tècnic expert en la matèria i s’entregarà l’informe justificatiu.

Aquest servei té un cost extra de 15 euros per referència de vi que s’haurà de pagar en el moment que se’n faci la petició a través del sistema d’inscripcions.

Aquesta informació serà d’una gran utilitat pels cellers que vulguin una comprensió més profunda dels resultats dels tastos del panell de tastadors professionals i de gran experiència, a més, del servei d’anàlisi de defectes per un tercer qualificat en la matèria. Una eina imprescindible pel seus departaments de producció, comercials i de màrqueting per millorar la comunicació amb clients i distribuïdors.

L’informe es farà arribar un cop s’hagin fet públics els guardons dels Premis Vinari 2021.

Article 13 – Força major i modificació

En cas que un esdeveniment aliè a la voluntat de l’organització impedeixi el desenvolupament correcte del concurs, la responsabilitat no recaurà en els Premis Vinari.

L’organització es reserva el dret de cancel·lar el concurs, de modificar les dates inicialment previstes, d’abreujar-lo, de perllongar-lo o de modificar les condicions o el desenvolupament en cas de força major (epidèmia, incendi, inundacions, catàstrofe natural, vaga, acte terrorista, etc.), de qualsevol esdeveniment imprevist i aliè a la seva voluntat o de necessitat justificada.

En aquests supòsits, no es podrà responsabilitzar l’empresa organitzadora ni demanar-li cap compensació.

Article 14 – Controls

L’organització dels Premis Vinari es reserva el dret de cancel·lar qualsevol inscripció incompleta o errònia i eliminar les mostres que no compleixin amb el reglament.

Només l’organització dels Premis Vinari serà competent per a solucionar eventuals litigis.

Els organitzadors es reserven el dret de procedir a un control analític dut a terme per un laboratori d’anàlisis enològics autoritzat de les mostres premiades, en cas que ho consideri necessari.

Article 15 – Participació al concurs

La participació al concurs implica l’acceptació íntegra d’aquest reglament. No es reemborsaran les despeses de participació en el cas que les mostres, els documents d’inscripció i/o el pagament de les despeses arribin passada la data límit d’inscripció al concurs o s’hagi incomplert algun dels reglaments descrits en aquestes bases.

CONTACTE i incidències

Informació general sobre els Premis Vinari:

Ester Bachs [email protected] | [email protected] | Tel. 652 11 21 05

Informació sobre inscripcions i incidències:

Zaida Torregrosa [email protected] | [email protected] | Tel. 685 10 50 29

Web inscripcions 2021: www.premisvinari.cat

Web oficial: www.vinari.cat

Podeu seguir l’actualitat del concurs a xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter: @PremisVinari i del hashtag #Vinari21

Nou comentari