De Muller Vermouth Reserva: la fórmula antiga que triomfa

El Millor Vermut Català dels Premis Vinari manté la recepta secreta del vermut tradicional de Reus i s'envelleix en bótes, prèviament utilitzades per madurar els vins de missa i del Priorat

De Muller Vermouth Reserva

De Reus

Etiquetat en castellà

Preu aproximat 9 euros

Tel. 977 757 473

Web: demuller.es

El celler De Muller neix el 1851 de les mans de Don Augusto de Muller i Ruinart de Brimont, procedent d’una coneguda família de vinicultors alsacians, que van veure el potencial de Tarragona, ja reconegut anteriorment pels romans a l’hora d’elaborar vins, amb la Tàrraco Imperial, capital de la Hispània Citerior. Durant quatre generacions dels De Muller, l’empresa es va convertir en una de les pioneres en l’àmbit comercial i tecnològic. Ja el 1925 van instal·lar la primera cambra frigorífica de l’Estat espanyol per a l’àmbit industrial i destinada principalment per a produir els vins de missa, producte que els ha fet internacionalment coneguts. De Muller ha estat proveïdor pontifici des de Pius X fins a Joan XXIII.

El 1995, De Muller canvia de propietaris i actualment pertany a la família Martorell que segueix amb la línia tradicional i preservant el patrimoni original de l’empresa. Aquests, a l’any 99 van adquirir l’empresa Cochs S.A., fundada a Reus el 1946 i que era especialista en l’elaboració del tradicional vermut de Reus. Cal saber que aquesta ciutat és el paradís del vermut, podeu comprovar-ho amb els diversos establiments i les propostes vermutaires que s’hi donen cada setmana!

I com es fa un vermut? Doncs es parteix d’un vi base, fortificat amb alcohol, dolcejat amb sucre i avivat amb una infusió de plantes aromàtiques, arrels i herbes medicinals, totes elles típiques de la Mediterrània.

Jordi Benito, l’enòleg de De Muller, ens explica que la recepta original no s’ha canviat des dels inicis, i que a més, el seu Vermouth Reserva s’envelleix en foudres, petits recipients de fusta de roure, on abans ha passat el vi de missa De Muller. També s’utilitzen les bótes de roure francès i americà procedents dels cellers del Priorat que després de contenir els seus vins durant un període de 4-5 anys, s’aprofiten per madurar el vermut. És a dir, al vermut se’l tracta com si fos un vi negre, se l’envelleix durant un any en les bótes prèviament utilitzades, i això li aportarà més cos i suavitat en boca i no tant grau alcohòlic com els vermuts tradicionals.

A la vista, té un color marronós amb reflexos ambarins. Té una essència rica, un bouquet molt especiat amb unes aromes suaus i perfumades que ens recorden a les herbes i plantes mediterrànies com el romaní, la sàlvia, la regalèssia, i també destaquen les notes torrefactes i de fruits secs gràcies al seu envelliment. El seu pas per boca és d’entrada fresca, penseu que s’acostuma a consumir fred, entre 5 i 7ºC. Aporta un joc de notes de caramel i el caràcter de les herbes aromàtiques que inicialment ens donen una sensació dolça, però acaba amb una suau amargor de les espècies i els torrefactes. Un vermut únic i distintiu a un preu popular que crea afició. I enguany, en el primer concurs de vermuts catalans, ha guanyat el Premi Vinari al Millor Vermut de Catalunya. No us vénen ganes de fer un vermut ben acompanyat?

Nou comentari