Muscàndia Reserva Brut Rosé: la virtut de la lleugeresa

Elaborat al 100% amb pinot noir, ha estat el Millor Escumós Rosat dels Premis Vinari 2014

Muscàndia Reserva Brut Rosé

DO Cava

Etiquetat en català

Preu 9,8 euros

Tel. 625 632 620

Web: cavamuscandia.com

Muscàndia és una petita cava de Sant Sadurní d’Anoia construïda al segle XIX, i que encara conserva la façana modernista. El nou projecte emprès pels joves germans Viader neix el 2009 i manté tota l’essència i tradició del Penedès. Tot ho fan de manera artesanal, com el remogut tradicional en pupitres i el desgorjat manual. Amb la seva passió pel món del cava estan elaborant productes d’alta qualitat i posicionant-los en els mercats i recollint molt bones crítiques.

Enguany han participat per primera vegada als Premis Vinari i se n’han endut ni més ni menys que tres guardons. En concret, el Muscàndia Reserva Brut Rosé ha rebut el Vinari d’Or pel Millor Escumós Rosat i també el Vinari d’Or Especial que el certifica com el millor Cava del certamen. El tercer guardó ha estat pel Muscàndia Reserva Brut que ha aconseguit el Vinari de Bronze en la categoria d’Escumosos Reserva.

El Muscàndia Reserva Brut Rosé és un cava elaborat 100% amb pinot noir i que depenent de l’anyada, tindrà entre 20 i 30 mesos de repòs. És un cava que, tot i els mesos d’envelliment, continua sent molt fresc i lleuger en tots els sentits. Té un color rosa pàl·lid, dels que anomenen de “pell de ceba”. El carbònic està ben integrat, el pas del temps també fa que mostri aquest rosari de bombolles fines i estilitzades en la copa. En nas, és una mica tímid, hem de deixar que surtin les aromes de fruites vermelles, records de maduixes, grosella vermella i gerds. En boca, destaca l’acidesa cítrica, ben viva que el manté fresc i lleuger. Es noten uns tocs minerals i algunes notes de la criança, trobant en falta potser una mica més de fruita. Passa molt suau i és realment sec.

Els escumosos rosats són els únics que d’ençà que va començar la crisi no han vist frenades les vendes, justament tot el contrari, els cellers n’han augmentat les produccions. Cosa de les modes, ben cert. Hi ha tòpics que diuen que els caves rosats són de qualitat més baixa que els blancs perquè són més afruitats i una mica més dolços que la mitjana i, a sobre, més cars. No sembla que sigui el cas del Muscàndia Rosé, que per menys de 10€ ens permet gaudir-ne per acompanyar uns aperitius lleugers o, com solen recomanen tants sommeliers els escumosos rosats, per a maridar amb peixos crus, en sushi o carpaccio.

Nou comentari